Over mij

Ik ben in Utrecht geboren. In die stad ben ik opgegroeid en na enig gereis door Nederland ben ik via Amsterdam in noord west Friesland terecht gekomen. 

Schilderen en fotograferen doe ik al vanaf mijn tienertijd. In de periode dat ik mijn 2 kinderen grootbracht bestond het fotograferen vooral uit het documenteren van hun belevenissen. Het schilderen stond op een heel laag pitje…… In 2005 ben ik opnieuw gaan schilderen. Ik heb twee winters les gevolgd bij Martha Fyrigos en één seizoen bij Henk van Vlerken. Martha heeft mij vooral gestimuleerd in het durven gaan van mijn eigen weg en Henk heeft mij wat techniek betreft bijgespijkerd. Verder heb ik getekend en geschilderd bij Constance Leysenaar. Haar lessen werden meestal ingeleid door een verhaal, waarna er met verschillende technieken een impressie van dat verhaal gemaakt werd. Met Constance heb ik 2 maal geëxposeerd op een kunstmarkt op het Krugerplein in Amsterdam. Vanaf 2009 tot mei 2010 cursussen gevolg bij Artis Ateliers, waar ik les heb gehad van Noek Zwaan. Nu, hier in Friesland, op zoek naar nieuwe inspiratie!

Koeien komen steeds weer terug als onderwerp op mijn schilderijen en foto’s. Inspiratie haal ik uit mijn tripjes.  Verder heb ik inmiddels een aantal keer in het weiland van de Klaverhoeve gelegen, alwaar ik prachtige foto’s van de koeien om mij heen heb kunnen maken. Deze ervaring heeft mijn liefde voor deze dieren verder aangewakkerd. Ik kan niet genoeg naar koeien en kalveren kijken en luisteren; zij geven mij een gevoel van diepe rust en verbinding.

 
Solvedsites.com